Kælder

Kælderen udnyttes i Danmark til næsten alle formål, og der har gennem tiden været gjort mange forsøg på at forbedre klimaet i de underjordiske anlæg! Ofte som gør-det-selv arbejde, men også som dyre og omstændelige håndværkerkontrakter med anvendelse af både kemi og håndspålæggelse.

I ældre huse er kælderen ikke bygget til boligformål: man gravede hullet netop så dybt, at der ikke samlede sig vand i det, og så støbte man gulvet dér. Der er ingen kældre i den generation boliger, der er bygget ned gennem et vandspejl! Derfor er det en overreaktion at betragte kælderen som et skib, der skal være tæt!

Forholdene i jorden omkring kælderen kan selvfølgelig have ændret sig på 70 år, men oftest er en fugtig kælder udtryk for, at der ikke er nogen kapilarbrydning i gulv og vægge og/eller at disse overflader er så kolde, at ventilationsluften afsætter sin fugt herpå som dug.

Det letteste, man kan afhjælpe problemerne med, er at isolere sin kælder udefra! På een gang får man en varmere væg og en effektiv kapilarbremse.

Vi rådgiver gerne – både i entreprenør- og gør-det-selv-sager.

Ring på tlf. 61 67 72 99, eller

Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage.